Blog artikelen

Hoe printen op t shirt?

5 tips voor een vlekkeloze koningsdag voor horeca ondernemers

Koningsdag is een van de drukste dagen voor de horeca in Nederland. Als horeca ondernemer wil je ervoor zorgen dat je gasten een vlekkeloze Koningsdag beleven. Daarom geven we in deze blog 5 tips voor een succesvolle Koningsdag in jouw horeca zaak.

  1. Bereid je voor op de drukteKoningsdag is een van de drukste dagen van het jaar voor de horeca. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent op de drukte. Bestel op tijd genoeg voorraad, stel een extra medewerker aan en zorg dat je alle benodigde apparatuur op orde hebt. Zo voorkom je dat je zonder drank of eten komt te zitten en dat er lange wachtrijen ontstaan.
  2. Maak gebruik van de oranje sfeerOp Koningsdag staat alles in het teken van oranje. Maak daarom gebruik van de oranje sfeer in je horeca zaak. Versier je zaak met oranje slingers, ballonnen en vlaggetjes. Serveer oranje drankjes en gerechten en zorg voor oranje kleding of accessoires bij je medewerkers. Zo creëer je een feestelijke sfeer in je zaak en trek je meer gasten aan.
  3. Bied speciale Koningsdag arrangementen aanMaak gebruik van de populariteit van Koningsdag door speciale Koningsdag arrangementen aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een Koningsdag brunch, borrel of diner. Of bied een Koningsdag-arrangement aan met een speciaal drankje of gerecht. Zo zorg je voor extra omzet en bied je gasten een unieke Koningsdag-ervaring.
  4. Zorg voor een goede serviceGoede service is altijd belangrijk, maar op Koningsdag nog meer. Zorg dat je personeel vriendelijk en behulpzaam is, ook als het druk is. Zorg dat je voldoende personeel inzet, zodat je de gasten snel kunt bedienen en er geen lange wachtrijen ontstaan. Train je personeel om snel en efficiënt te werken, zodat ze ook onder druk goed presteren.
  5. Promoot je zaak op social mediaSocial media is een krachtig middel om je zaak te promoten tijdens Koningsdag. Maak bijvoorbeeld gebruik van Instagram, Facebook of Twitter om je zaak te laten zien en speciale Koningsdag-arrangementen te promoten. Gebruik hashtags zoals #Koningsdag, #oranjeboven en #feest om meer bereik te krijgen. Zo trek je meer gasten naar je zaak en vergroot je je naamsbekendheid.

    Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je als horeca ondernemer een vlekkeloze Koningsdag tegemoet gaat. Door je goed voor te bereiden, gebruik te maken van de oranje sfeer, speciale Koningsdag-arrangementen aan te bieden, goede service te leveren en je zaak te promoten op social media, vergroot je je kansen op een succesvolle Koningsdag.