Blog artikelen

Hoe printen op t shirt?

Alles over signing en gevelreclame

 

Signing en gevelreclame zijn twee belangrijke aspecten van visuele communicatie voor bedrijven. Signing verwijst naar alle visuele elementen die worden gebruikt om de uitstraling en identiteit van een bedrijf te communiceren, terwijl gevelreclame specifiek verwijst naar de visuele elementen die op de gevel van een gebouw worden geplaatst om de aandacht van klanten te trekken. In deze blog zullen we alles bespreken over signing en gevelreclame.

Wat is signing?

Signing is een overkoepelende term voor alle visuele communicatie die wordt gebruikt om de identiteit en uitstraling van een bedrijf te communiceren. Dit omvat alles van logo’s en huisstijlen tot marketingmaterialen zoals posters, banners en verpakkingen. Het doel van signing is om de naamsbekendheid van een bedrijf te vergroten en de juiste doelgroep aan te trekken.

Wat is gevelreclame?

Gevelreclame is een specifieke vorm van signing die op de gevel van een gebouw wordt geplaatst. Dit kan variëren van grote lichtreclames tot eenvoudige borden en gevelletters. Gevelreclame is een krachtige manier om de aandacht van klanten te trekken en kan een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf.

Waarom is gevelreclame belangrijk?

Gevelreclame is belangrijk omdat het de eerste indruk is die klanten hebben van een bedrijf. Het kan een grote impact hebben op de manier waarop klanten het bedrijf waarderen en kan zelfs invloed hebben op hun beslissing om wel of niet binnen te komen. Bovendien is gevelreclame een effectieve manier om de naamsbekendheid van een bedrijf te vergroten en klanten aan te trekken.

Wat zijn de verschillende soorten gevelreclame?

Er zijn verschillende soorten gevelreclame beschikbaar, waaronder:

  1. Lichtreclames: Dit zijn reclames die gebruik maken van verlichting om de aandacht te trekken. Ze kunnen worden gebruikt om de naam van een bedrijf te laten oplichten of om specifieke producten of diensten te promoten.
  2. Gevelletters: Dit zijn individuele letters die op de gevel van een gebouw worden geplaatst. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder metaal, hout, plastic en acryl.
  3. Banners: Banners zijn grote doeken die worden gebruikt om tijdelijke promoties of evenementen te communiceren. Ze kunnen aan de gevel van een gebouw worden bevestigd of binnen in een winkel of bedrijfsruimte worden opgehangen.
  4. Raambelettering: Dit verwijst naar de letters en afbeeldingen die op de ramen van een gebouw worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om de naam van een bedrijf te communiceren of om specifieke producten of diensten te promoten.

Hoe wordt gevelreclame gemaakt?

Gevelreclame kan worden gemaakt door een professioneel signbedrijf. Dit bedrijf zal eerst samen met jou de wensen en doelen bespreken. Vervolgens zullen zij ontwerpen maken die passen bij de uitstraling van jouw bedrijf en de omgeving waarin het zich bevindt. Nadat het ontwerp is goedgekeurd, zal het signbedrijf de gevelreclame produceren en installeren. Dit kan variëren van het aanbrengen van grote lichtreclames tot het bevestigen van gevelletters en raambelettering. Het signbedrijf zorgt ervoor dat de gevelreclame van hoge kwaliteit is en duurzaam, zodat het lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Conclusie

Kortom, signing en gevelreclame zijn essentiële elementen van visuele communicatie voor bedrijven. Ze spelen een cruciale rol bij het vergroten van de naamsbekendheid, het aantrekken van klanten en het creëren van een professionele uitstraling. Door te investeren in hoogwaardige gevelreclame kun je de zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroten en een blijvende indruk maken op potentiële klanten. Neem contact op met een professioneel signbedrijf om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf en zet de eerste stap naar een indrukwekkende gevelreclame die jouw bedrijf doet opvallen in de menigte.