Blog artikelen

Hoe printen op t shirt?

Zo trek je gasten naar je terras

Met de zomer in aantocht willen veel horecaondernemers graag meer gasten trekken naar hun terras. Het hebben van een mooi terras is natuurlijk belangrijk, maar hoe zorg je ervoor dat mensen ook daadwerkelijk jouw terras kiezen en niet dat van de concurrent? In deze blog geven we je enkele tips om meer gasten naar jouw terras te trekken.

 • Zorg voor aantrekkelijke decoratie

Een mooi terras met aantrekkelijke decoratie is essentieel om gasten te trekken. Zorg voor comfortabele stoelen en tafels, leuke parasols, gezellige verlichting en planten. Denk ook aan kleine details zoals sfeervolle kaarsjes en gezellige kussentjes. Maak het terras zo aantrekkelijk mogelijk voor potentiële gasten.

 • Zorg voor goede zichtbaarheid

Een terras dat goed zichtbaar is vanaf de straat trekt meer gasten. Zorg er dus voor dat je terras duidelijk zichtbaar is vanaf de straat. Dit kan door middel van aantrekkelijke borden, banners of vlaggen. Gebruik opvallende kleuren en zorg ervoor dat de naam van jouw zaak goed leesbaar is.

 • Zorg voor een gezellige sfeer

Een gezellige sfeer is belangrijk om gasten te trekken. Zorg voor leuke muziek en een gezellige sfeer op het terras. Zet bijvoorbeeld een paar tafels bij elkaar zodat gasten makkelijker met elkaar in gesprek kunnen gaan. Ook een vriendelijke bediening draagt bij aan een gezellige sfeer op het terras.

 • Bied een gevarieerde menukaart aan

Een gevarieerde menukaart is belangrijk om gasten te trekken. Zorg ervoor dat er voor ieder wat wils op de menukaart staat, van een lekkere lunch tot een uitgebreid diner. Biedt ook verschillende drankjes aan, van frisdrank tot cocktails en speciaalbieren.

 • Promoot je terras op social media

Social media is een belangrijk middel om jouw terras te promoten. Plaats regelmatig foto’s van jouw terras op social media en nodig gasten uit om ook een foto te plaatsen. Zo creëer je meer bekendheid voor jouw terras en trek je meer gasten.

 • Organiseer activiteiten op het terras

Organiseer regelmatig leuke activiteiten op het terras om meer gasten te trekken. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue, een wijnproeverij of een live muziekoptreden. Zorg ervoor dat de activiteit past bij de doelgroep van jouw zaak en promoot het op social media en in de lokale media.

 • Maak gebruik van de mogelijkheden van online reserveren

Online reserveren is steeds populairder en biedt veel voordelen voor horecaondernemers. Zorg ervoor dat gasten makkelijk online een tafel kunnen reserveren op jouw terras. Zo vergroot je de kans dat gasten voor jouw terras kiezen.

 • Maak gebruik van positieve online reviews

Online reviews spelen een grote rol bij het kiezen van een terras. Zorg ervoor dat je actief vraagt aan tevreden gasten om een review achter te laten op platforms zoals Google Maps, TripAdvisor of Facebook. Positieve reviews vergroten de betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid van jouw terras voor potentiële gasten.

 • Bied speciale acties en kortingen aan

Om meer gasten naar jouw terras te trekken, kun je speciale acties en kortingen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een happy hour waarin drankjes tegen gereduceerde prijzen worden aangeboden, een lunchdeal of een seizoensgebonden promotie. Dit trekt de aandacht van gasten en geeft ze een extra reden om jouw terras te kiezen.

 • Maak gebruik van lokale samenwerkingen

Samenwerken met andere lokale ondernemers kan voordelig zijn voor het aantrekken van meer gasten. Denk aan het organiseren van gezamenlijke evenementen, het uitwisselen van promotiemateriaal of het bieden van gezamenlijke kortingen. Dit vergroot de zichtbaarheid van jouw terras en kan nieuwe doelgroepen aanspreken.

 • Investeer in goede service en gastvrijheid

Een goede service en gastvrijheid zijn essentieel om gasten een positieve ervaring te bieden op jouw terras. Zorg voor goed opgeleid personeel dat vriendelijk en attent is. Besteed aandacht aan snelle en efficiënte bediening en bied een persoonlijke benadering. Tevreden gasten zullen graag terugkomen en positieve mond-tot-mondreclame genereren.

 • Volg de trends en speel in op seizoensgebonden evenementen

Blijf op de hoogte van de laatste trends en speel in op seizoensgebonden evenementen om meer gasten te trekken. Denk aan thema-avonden, speciale menu’s of seizoensgebonden decoraties. Dit zorgt voor een gevarieerd aanbod en geeft gasten een extra reden om jouw terras te bezoeken.

Met deze tips kun je jouw terras aantrekkelijker maken en meer gasten naar jouw horecazaak trekken. Door te investeren in een aantrekkelijke inrichting, goede zichtbaarheid, gezellige sfeer, gevarieerde menukaart, online promotie, activiteiten, online reserveringen, positieve reviews, speciale acties, lokale samenwerkingen, goede service en het volgen van trends, vergroot je de kans op succes. Bied een onvergetelijke ervaring aan je gasten en geniet van een drukbezocht terras! 

Vergeet niet om ons te volgen op social media voor meer inspiratie, tips en updates over de horecabranche.