Wat is het verschil tussen 11ct en 14ct?

Wat is het verschil tussen 11ct en 14ct?

Bij het kopen van borduurgaren kan het verschil tussen 11 en 14ct voor verwarring zorgen. In dit artikel leggen we graag uit wat het verschil is.

Het nummer van de garendikte wordt uitgedrukt in count (ct), wat verwijst naar het aantal draden per centimeter. Hoe hoger het count nummer, hoe fijner de draad en hoe meer steken er in een ontwerp passen.

11ct staat voor 11 steken per centimeter en is dus een dikkere draad. Dit is geschikt voor grotere ontwerpen of voor gebruik op stoffen met een hogere dichtheid.

14ct staat voor 14 steken per centimeter en is dus een fijnere draad. Dit is geschikt voor kleinere ontwerpen of voor gebruik op stoffen met een lagere dichtheid.

Het is belangrijk om het juiste type garen te kiezen voor het gewenste resultaat. Als u twijfelt over welk type garen u nodig heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor advies.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen om meer te begrijpen over het verschil tussen de twee borduurgaren. Bij vragen of interesse in onze borduurdiensten, staan we altijd voor u klaar.