Hoe werkt kleding bedrukken?

Hoe werkt kleding bedrukken?

Kleding bedrukken is een populaire manier om uw naamsbekendheid te vergroten voor uw bedrijf. Of u nu uw favoriete quote, afbeelding of logo op een t-shirt, hoodie of ander kledingstuk wilt hebben, bedrukken is de perfecte optie.

Maar hoe werkt kleding bedrukken nu eigenlijk? Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

Ten eerste moet u natuurlijk een ontwerp hebben voor de bedrukking. Dit kan bijvoorbeeld een logo, afbeelding of tekst zijn. Het ontwerp moet digitaal zijn en het liefst in een vectorbestand, zoals een .ai of .eps bestand.

Vervolgens wordt het ontwerp geprint op speciaal transferpapier met inkt die geschikt is voor textiel. Dit transferpapier wordt daarna op de kledingstukken gelegd en met hitte en druk wordt de bedrukking overgebracht op de stof van het kledingstuk. Dit proces wordt ook wel transferdruk genoemd.

Bij grote aantallen kledingstukken kan er ook gekozen worden voor zeefdruk. Hierbij wordt een sjabloon van het ontwerp gemaakt op een zeef en wordt er met inkt door het sjabloon heen gedrukt op de stof van het kledingstuk. Zeefdruk is een goede optie als u veel kledingstukken wilt bedrukken met hetzelfde ontwerp.

Na het bedrukken wordt het kledingstuk nogmaals verhit om de inkt te fixeren. Zo blijft de bedrukking goed zitten en kan het kledingstuk gewassen worden zonder dat de bedrukking beschadigt.

Bij ons kunt u terecht voor het bedrukken van allerlei soorten kleding, zoals T-shirts, polo’s, hoodies en meer. We denken graag met u mee over de mogelijkheden en adviseren u over de beste techniek voor uw specifieke wensen en eisen.

Wilt u graag meer weten over het bedrukken van kleding? Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!