Wat is het verschil tussen flexfolie en Flockfolie?

Wat is het verschil tussen flexfolie en Flockfolie?

Als u op zoek bent naar de perfecte methode om kleding te bedrukken, heeft u vast wel eens gehoord van flexfolie en flockfolie. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Flexfolie en flockfolie zijn beide soorten transferfolie die gebruikt worden om ontwerpen op kleding te drukken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de textuur van het materiaal. Flexfolie heeft een gladde, plasticachtige textuur, terwijl flockfolie een zachte, fluwelen textuur heeft.

Flexfolie is zeer geschikt voor het bedrukken van gedetailleerde ontwerpen met fijne lijnen en kleine letters. Het materiaal is flexibel en rekbaar, waardoor het goed op shirts en andere kledingstukken blijft zitten, zelfs na vele wasbeurten. Flexfolie is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor het gemakkelijk is om het juiste ontwerp te kiezen voor uw kledingstuk.

Flockfolie is perfect voor ontwerpen met grote letters en een grove textuur. Het materiaal is zeer zacht en voelt aan als fluweel, wat het perfect maakt voor bijvoorbeeld het bedrukken van sweatshirts of hoodies. Flockfolie is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en geeft een zeer professionele uitstraling aan het kledingstuk.

Kortom, het verschil tussen flexfolie en flockfolie ligt vooral in de textuur van het materiaal en de grootte van de letters en ontwerpen die u wilt bedrukken. Beide materialen zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor het bedrukken van verschillende soorten kledingstukken.

Als u nog vragen heeft over de verschillen tussen deze twee soorten transferfolie, staan wij altijd voor u klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!