Artikelen in deze categorie

Wat is digitale transferdruk?

Wat is digitale transferdruk?

Op zoek naar een manier om uw afbeelding of ontwerp op textiel te bedrukken? Maar heeft u geen idee wat digitale transferdruk is? In dit artikel leggen we u graag uit wat transferdruk is en hoe het werkt.

Met digitale transferdruk wordt het ontwerp digitaal geprint op een transferpapier om vervolgens op het textiel te worden bedrukt door middel van hitte en druk. Transferdruk is een populaire methode voor het bedrukken van kleding, tassen, petten en andere textielproducten.

Het proces van digitale transferdruk:

  1. Uw ontwerp wordt digitaal afgedrukt op een transferpapier met behulp van een speciale printer en inkt.
  2. Het transferpapier wordt op het textiel geplaatst met de afbeelding naar beneden en wordt verhit en onder druk gezet met behulp van een hittepers.
  3. Het transferpapier verwijdert u na het persen van het textiel, hierdoor blijft het ontwerp op het textiel achter.

Met transferdruk is het mogelijk om kleurverlopen en foto’s in hoge resolutie af te drukken, hierdoor is het zeer geschikt voor complexe ontwerpen en gedetailleerde afbeeldingen. Het is perfect om kleine hoeveelheden textiel te bedrukken, zonder dat er hoge opstartkosten zijn.

Er zijn verschillende soorten transferpapier beschikbaar voor digitale transferdruk, elk met hun eigen eigenschappen en geschiktheid voor verschillende textielsoorten. Het is belangrijk om het juiste transferpapier te kiezen om ervoor te zorgen dat het ontwerp goed op het textiel overkomt en duurzaam is.

Als u geïnteresseerd bent in het bedrukken van textiel met behulp van transferdruk, kunt u contact opnemen met een professionele textieldrukkerij.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het begrijpen van wat digitale transferdruk is en hoe het werkt. Als u nog vragen heeft of meer informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.