Welke soorten druktechnieken zijn er?

Welke soorten druktechnieken zijn er?

Als u op zoek bent naar het bedrukken van kleding of andere textielproducten, dan is het handig om te weten welke soorten druktechnieken er allemaal zijn. Elke techniek heeft zijn eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om de juiste techniek te kiezen voor het beste resultaat. In dit artikel zal ik u informeren over de meest gebruikte druktechnieken en hun eigenschappen.

Zeefdruk:

Zeefdruk is een druktechniek waarmee inkt door een zeef wordt geperst om een afdruk te maken. Deze techniek is geschikt voor het bedrukken van textiel, glas, metaal en plastic. Zeefdrukken is interessant wanneer u grote aantallen wilt bedrukken.

Tampondruk:

Tampondruk is een druktechniek die gebruik maakt van een siliconen tampon om inkt over te brengen op het materiaal. Deze techniek is geschikt voor het bedrukken van kleine objecten zoals pennen, sleutelhangers en elektronica.

Transferdruk:

Transferdruk is de meest gebruikte druktechniek voor full colour logo’s en afbeeldingen voor op kleding. Met behulp van deze techniek gebeurt het snel, heeft het lage kosten en heeft het ook nog eens een lekker draagcomfort. Alles bij elkaar, maakt dat deze techniek het meeste wordt gekozen door klanten.

Flexdruk:

Bij Flexdruk wordt de gewenste bedrukking uitgesneden uit speciale folie. Vervolgens wordt het met een hittepers op het textiel aangebracht. Deze techniek wordt vaak toegepast wanneer u een opdracht heeft in kleine aantallen.

Borduren:

Borduren zorgt voor een duurzame afwerking en bovendien blijft het materiaal kwalitatief perfect. Niet geschikt voor dunne stoffen en heeft een relatief hoge kost.

Hopelijk heeft u nu een beter beeld van de verschillende druktechnieken en hun eigenschappen. Als u nog vragen heeft of advies nodig heeft bij het kiezen van de juiste techniek voor uw project, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.