Drukwerk2021-10-28T12:05:40+02:00

Wij willen dat uw bedrijf succesvol is.

Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden om kleding te bedrukken. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

  • Zeefdruk

  • Borduren

  • Transferdruk

Logo DVA productions

De meest gebruikte techniek om kleding te bedrukken is zeefdruk.

DVA Productions

Druktechnieken.

Hoe het werkt.

Wij helpen u graag met het bepalen van de juiste techniek om de kleding te bedrukken. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Bij een transfer wordt de bedrukking eerst in spiegelbeeld op een papier bedrukt en daarna d.m.v. een hittepers op de kleding geperst.

Met deze transfer zijn we uniek in Nederland! Door deze innovatie kan elk ontwerp, hoe gedetailleerd dan ook, worden gereproduceerd op een textiel transfer.

Hierbij kunt u denken aan logo’s met enkele kleuren, full-color afbeeldingen of zelfs foto’s. En dit alles in zeer hoge resoluties! Dit is een zeer groot verschil met de digitale transfers waarbij gebruik gemaakt wordt van het zogenaamde print/cut systeem.

Onze transfers zijn voor vele toepassingen inzetbaar zoals promotie-, sport-, bedrijfskleding etc.

Voordelen; Extra dekkend, Hoge rekbaarheid Mediumpeel/Coldpeel, Transparanten/Papier, 60/90 graden wasbaar.

Hier vind u de tarieven.

Zeefdruk is de meest gebruikte druktechniek om kleding te bedrukken. Zeer duurzaam. Tot full colour mogelijk, maar pas interessant bij grotere aantallen 15+.

Deze techniek wordt gebruikt voor het afdrukken van afbeeldingen of logo’s op verschillende items zoals t-shirts, jassen, hoeden, etc, maar bijvoorbeeld ook op papier, kunststof, textiel of metaal. Het verschil zit niet het drukproces, maar alleen de gebruikte inkten wijken af, met als voorwaarde dat het basismateriaal vlak moet zijn.
Het is een relatief eenvoudig proces waarbij inkt door een gaas wordt gedrukt. De druk kan in een of meer kleuren handmatig, automatisch of halfautomatisch.

Een Full colour afbeelding kan d.m.v. zeefdruk worden gedrukt op een witte ondergrond. De juiste kleur wordt verkregen door het mengen van de basiskleuren Cyaan-Magenta-Geel-Zwart. Op een donkere ondergrond wordt de gewenste kleur gescheiden in meer specifieke kleuren (tot 10 kleuren) met een witte basis laag. Deze heldere specifieke kleuren geven scherpte aan het beeld.

Bij Flexdruk wordt de gewenste bedrukking uitgesneden uit speciale folie. De overbodige folie wordt na het snijden verwijderd (flex plukken), waardoor alleen het te drukken gedeelte overblijft. Dit wordt met een hittepers op het textiel aangebracht. Naast de gangbare kleuren bieden we tevens metaalkleuren en hologrameffecten. Voor deze speciale versies hebben we een compleet gamma met Flock-kleuren. Flock voelt fluweelachtig aan, als een dun laagje pluche.

Met bedrukbare flex is het mogelijk om een Full-Colour resultaat te printen met een solventprinter. Om de wasbaarheid te verhogen werken we met een speciale coating die de digitale printerinkten beschermd.

Sublimatie is de directe faseovergang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase. Met sublimatiedruk wordt gebruik gemaakt van inkten die bij hitte direct overgaan naar de gasvormige fase en in die vorm een verbinding aangaan met oppervlaktes van polyester of acrylaat. Deze techniek wordt vooral toegepast op sportkleding.

Het grote voordeel van sublimatie op textiel is dat de kleuren onderdeel zijn van het oppervlak. Heeft u een t-shirt met een sublimatieprint, dan zal deze niet eerder slijten dan het textiel zelf. De print is bij sublimatiedruk als het ware verpakt in het textiel.
Sublimatie levert een zeer transparante print op, wat inhoudt dat sublimatie alleen mogelijk is met wit textiel. Een print op donker textiel kan niet dekkend worden gemaakt.

Tot full colour mogelijk. Ideaal voor foto’s. alleen op lichte kleur shirts met polyester bruikbaar.

Zeer mooie afwerking en duurzaam. Niet geschikt voor dunne stoffen. Relatief duur.

Zeefdruk inkt

Voorbeelden druktechnieken.

  • Zeefdruk voorbeeld
  • Transferdruk voorbeeld
  • Flexdruk voorbeeld
Flexdruk

Onze transfers zijn voor vele toepassingen inzetbaar zoals promotie-, sport-, bedrijfskleding etc. Met deze transfer zijn we uniek in Nederland!  Elk ontwerp, hoe gedetailleerd dan ook, kan worden geproduceerd op een textiel transfer. En dit alles in zeer hoge resoluties!

Transferdruk

DVA Productions

Belangrijke informatie.

Proefdruk moet ondertekend worden. Hoe gaat dit in zijn werk?2021-09-17T14:48:22+02:00

Stap 1: De ondertekenaar ontvangt een mail met link naar het te ondertekenen document of met melding dat een document klaar staat ter ondertekening.

Stap 2: Iedere ondertekenaar krijgt een email met een link naar het document dat ondertekend moet worden. Deze dient u te ondertekenen voor akkoord van uw opdracht.

Stap 3: Nadat alle handtekeningen zijn gezet ontvangt iedereen automatisch een exemplaar van het digitaal ondertekende document en kan uw opdracht in gang worden gezet.

 

Dit ondertekeningsproces is beschikbaar en toegankelijk op zowel PC als mobiel apparaat en uiteraard veilig en betrouwbaar te gebruiken.

Kan ik mijn ontwerp van tevoren te zien krijgen voor akkoord?2021-09-17T14:56:10+02:00

Ja, dat kan. Het is bij ons gebruikelijk, dat we een digitale proefdruk naar u toe sturen via de mail voor akkoord. Zo voorkomen we, dat er bij aflevering een probleem ontstaat over hetgeen is afgesproken.

Voor een voorbeeld van een digitale proefdruk, zie hieronder;

Hoe weet ik of mijn opdruk precies op de goede plaats komt?2021-09-17T14:57:08+02:00

Door de jarenlange ervaring van onze drukkers en het vooraf goed mondeling doornemen van de positie’s en het vastleggen middels een digitale proefdruk wordt voorkomen, dat opdrukken onjuist worden gedrukt.

In Adobe Illustrator maken wij desgewenst een digitale proefdruk op ter ondertekening voor akkoord. Deze proefdruk is direct het leidraad voor onze drukkers. Door maten op onze pallets op te nemen voor de juiste hoogtes op borst en rug, wordt voorkomen, dat een opdruk niet op de juiste positie wordt gedrukt.

Het kan gebeuren dat het textiel zich niet leent voor een vooraf afgesproken positie. Wij kunnen dit pas constateren bij binnenkomst van het textiel.

In dit geval zullen wij altijd contact opnemen om dit door te spreken, voordat we beginnen met drukken.

Wat is het juiste formaat voor een bedrukking?2021-09-17T14:58:29+02:00

Iedereen is vrij om een eigen formaat te kiezen. Ons drukformaat op de pallets is 38 cm breed x 40 cm. Hieronder een aantal richtlijnen;**

Volwassen T-shirts KM*, en polo’s KM* (afhankelijk van model en merk)

Maten S – M – L – XL – XXL – 3XL

Borst centraal groot breedte in cm 28 – 30

Linker- of rechterborst klein breedte in cm 8 – 13

Mouwopdruk in de breedte breedte in cm 9

Rugopdruk centraal breedte in cm 28 – 34

Volwassen T-shirts LM*, sweaters en polo’s LM* (afhankelijk van model en merk)

Maten S – M – L – XL – XXL – 3XL

Borst centraal groot breedte in cm 28 – 30

Linker- of rechterborst klein breedte in cm 8 – 13

Mouwopdruk in de breedte breedte in cm 9

Mouwopdruk in de lengte lengte in cm 40

Rugopdruk centraal breedte in cm 28 – 34

Kinder T-shirts, sweaters, en polo’s (afhankelijk van model en merk)

Borst centraal groot breedte in cm 18 – 24

Linker- of rechterborst klein breedte in cm 8

Mouwopdruk in de breedte breedte in cm 7 – 9

Rugopdruk centraal breedte in cm 18 – 24

Dames T-shirts (stretch-T)

Maten XS – S – M – L – XL –XXL

Borst centraal groot breedte in cm 18 – 24

Linker- of rechterborst klein breedte in cm 8 – 10

Mouwopdruk in de breedte breedte in cm 9

Rugopdruk centraal breedte in cm 20 – 24

 

• Tip; mocht u een shirt in uw bezit hebben met een print er op, die u bevalt, meet dan het formaat op en geef deze aan ons door.

• Tip; geef het gewenste formaat altijd op in centimeters in de breedte. De hoogte verandert evenredig mee.

• Tip; Mocht u in staat zijn een logo of tekst te printen op je eigen printer, probeer deze dan op het door u gewenste formaat te zetten. De print kunt u dan voor uw borst en spiegel houden of voor u op een shirt leggen. Lukt dat niet, knip dan een stuk papier uit op het juiste formaat en houdt deze wederom voor uw borst en voor de spiegel.


KM*
   Korte mouwen    LM*   Lange mouwen

** het betreft hier richtlijnen en geen exacte formaten. Op het moment dat de textiel bij ons in huis is, kunnen we pas de exacte formaten doorgeven/doornemen. Ieder merk hanteert zijn eigen maattabel en deze verschillen dus erg van elkaar.

Ik wil meerdere verschillende artikelen bestellen. Krijg ik dan een lagere totaal prijs?2021-09-17T15:00:32+02:00

Wij werken met veel groothandels. Iedere groothandel hanteert zijn eigen kortingsstaffel.
Bij uw offerte aanvraag rekenen wij deze aan u door, zodat u zeker bent, dat u van ons de laagste prijs ontvangt.

Ditzelfde geldt voor de opdruk. In onze zeefdruk prijzen kennen wij ook staffels.

Ook hier zult u in uw offerte de betreffende kortingsstaffel doorberekend zien.

Wat is de bestelprocedure?2021-09-17T15:02:40+02:00

De bestelprocedure is als volgt:

1) u ontvangt een offerte omtrent uw aanvraag.

2) na ontvangst van uw akkoord voor deze offerte ontvangt u een orderbevestiging.

3) indien er gedrukt dient te worden, ontvangt u een digitale proefdruk die ondertekend moet worden voor akkoord.

4) als u hiermee akkoord gaat, gaat de order in behandeling.

5) de voorraad wordt gecontroleerd (indien er geen voorraad is nemen we contact op).

6) u ontvangt een factuur en die dient vooraf betaald te worden. De factuur versturen wij pas als alles op voorraad is bij onze leveranciers.

7) na ontvangst betaling (of betalingsbewijs) worden de artikelen besteld.

8) binnen 1-3 werkdagen ontvangen wij de goederen en kunnen wij eventueel gaan drukken.

9) als de order gedrukt is, wordt deze door ons verstuurd.

Hoe tel ik het aantal kleuren in een ontwerp?2021-09-17T15:03:38+02:00

Het aantal drukkleuren

Het aantal drukkleuren beïnvloed de prijs van je bestelling. Deze kun je berekenen door het aantal kleuren van je ontwerp bij elkaar op te tellen. De kleur van het kledingstuk telt uiteraard niet mee.

Het aantal drukkleuren bepalen

1) 3 kleuren ontwerp op donker textiel wit + rood + blauw

2) 2 kleuren ontwerp op licht textiel rood + blauw

3) 1 kleur ontwerp op donker textiel wit

4) 1 kleur ontwerp op licht textiel wit + rood + blauw

5) 4 kleuren ontwerp op donker textiel zwart + paars + l.groen + groen

6) full colour ontwerp

Mocht je twijfels hebben om te kunnen bepalen hoeveel kleuren jouw ontwerp heeft, stuur dan een e-mail naar info@dvap.nl.

Wat voor bestand moet ik aanleveren?2021-09-17T15:04:17+02:00

Zo kunt u zonder problemen uw bestanden aanleveren.

Qua programmatuur kunnen we het volgende digitaal verwerken.

Belangrijk:

Maak uw logo en- of tekst op en bewaar het als een illustrator.eps, .ai of .pdf bestand.
Alléén voor full colour bedrukkingen op bijvoorbeeld muismatten en sleutelhangers, levert u bij voorkeur een TIFF/bestand op ware grootte en in CMYK-modus aan met een minimale resolutie van 300 dpi. Een PNG of JPEG bestand in zwart opgemaakt met een minimale resolutie van 300 dpi is ook vaak goed te gebruiken.

Lettertypes:

Alle gebruikte lettertypes aanleveren of omzetten naar lettercontouren. U kunt ook een standaardlettertype kiezen uit onderstaande tabel.

T-Shirts bedrukken. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?2021-09-17T15:06:28+02:00

Fase 1. Filmvervaardiging

via DTP wordt in Adobe Illustrator, Photoshop of CorelDraw een kleurscheiding (kleurseperatie) met paskruizen voorbereid.
via de Xante Filmmaker wordt het ontwerp op transparante of matte film in het zwart geprint. Density (dichtheid van de zwarting) is van groot belang. Voor donker textiel wordt er een extra film van het geheel gemaakt voor het onderwit (underbase) om de opdruk dekkend te krijgen.
Fase 2. Voorbereiding Zeefdrukraam (in ons geval met aluminium kader)

infilmen dmv lichtgevoelige emulsie aan te brengen op het zeefdrukgaas.
drogen van het zeefdrukraam in een donkere ruimte
positioneren en bevestigen van de film (Fase 1) op het zeefdrukraam
via een sterke belichtingslamp wordt het zeefdrukraam belicht op het belichtingsraam. Deze wordt bij het sluiten vacüum gezogen en zorgt ervoor dat het zeefdrukraam en film stevig op elkaar blijven. De felle belichtingslamp gaat branden voor een vooraf ingestelde tijd. De lichtstralen bereiken het gaas, maar niet de plaatsen waar de zwarte gedeelten van de film zitten.
uitspuiten van het ontwerp op het zeefdrukraam. Op de plaatsen waar het licht de zeef(gaas) heeft bereikt, is de emulsie hard geworden en kan het geen inkt meer doorlaten. Op de plaatsen waar het zwart van de film heeft gezeten en het licht de zeef NIET kon bereiken, is de emulsie niet uitgehard en kan het zwart van de film worden uitgespoten met water om zodoende inktdoorlatend te worden.
drogen van het zeefdrukraam in een donkere ruimte totdat deze is opgedroogd van het water.

Fase 3. Automatisch Zeefdrukcaroussel instellen (5-kleuren)

de belichte zeefdrukramen worden nu in de stations gehangen
precies afstelling van de zeefdrukramen. (drukkleuren)
aanbrengen van de inkt(en) op de zeefdrukramen

Fase 4. Drukken

aanbrengen van het textiel (substraat) op de pallet
aanbrengen (rakelen) van de eerste drukkleur of voordrukwit
tussendrogen
volgende drukkleur aanbrengen. Hierna volgende stappen zijn een herhaling van stap 3 en 4 totdat het aanbrengen van max. 5 kleuren (indien nodig) is bereikt

Fase 5. Einddroging

Zeefdruk is uitermate geschikt voor het drukken van de exacte (heldere) pantone kleuren.

Welke druktechniek gebruikt DVA productions?2021-09-17T15:07:10+02:00

De druktechniek die we gebruiken hangt af van verscheidene factoren:

1) soort textiel (substraat)

2) de oplage
3) is deze oplage repeterend
4) het aantal kleuren
5) het budget
6) gewenste uitstraling
7) gewenste duurzaamheid

Voor ons is van belang, dat u als klant de juiste prijs-/kwaliteitsverhouding krijgt aangeboden.
Wij zoeken continuïteit en een tevreden klant is daarin voor ons essentieel.

Over het algemeen genomen kunnen we onderstaande druktechnieken adviseren:

  • Oplages kleiner dan 10 stuks
  • Oplages groter dan 10 stuks
  • Sportkleding flex-, digitaal- of transferdruk (zeefdruk) directe zeefdruk
  • Werkkleding flex- of transferdruk (zeefdruk) of borduren

DVAP helpdesk.

Voor vragen of andere zaken neemt u contact op via onderstaande velden.

DVAP Mail.

Uw bericht is verzonden.
Er is iets mis gegaan bij het verzenden van uw bericht. Probeer het nog een keer.

Door mijn gegevens in te dienen, ga ik ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen.

DVAP WhatsApp.

Sales manager van DVAP Sander

Sander Olivier

Manager Sales