Fase 1. Filmvervaardiging

via DTP wordt in Adobe Illustrator, Photoshop of CorelDraw een kleurscheiding (kleurseperatie) met paskruizen voorbereid.
via de Xante Filmmaker wordt het ontwerp op transparante of matte film in het zwart geprint. Density (dichtheid van de zwarting) is van groot belang. Voor donker textiel wordt er een extra film van het geheel gemaakt voor het onderwit (underbase) om de opdruk dekkend te krijgen.
Fase 2. Voorbereiding Zeefdrukraam (in ons geval met aluminium kader)

infilmen dmv lichtgevoelige emulsie aan te brengen op het zeefdrukgaas.
drogen van het zeefdrukraam in een donkere ruimte
positioneren en bevestigen van de film (Fase 1) op het zeefdrukraam
via een sterke belichtingslamp wordt het zeefdrukraam belicht op het belichtingsraam. Deze wordt bij het sluiten vacüum gezogen en zorgt ervoor dat het zeefdrukraam en film stevig op elkaar blijven. De felle belichtingslamp gaat branden voor een vooraf ingestelde tijd. De lichtstralen bereiken het gaas, maar niet de plaatsen waar de zwarte gedeelten van de film zitten.
uitspuiten van het ontwerp op het zeefdrukraam. Op de plaatsen waar het licht de zeef(gaas) heeft bereikt, is de emulsie hard geworden en kan het geen inkt meer doorlaten. Op de plaatsen waar het zwart van de film heeft gezeten en het licht de zeef NIET kon bereiken, is de emulsie niet uitgehard en kan het zwart van de film worden uitgespoten met water om zodoende inktdoorlatend te worden.
drogen van het zeefdrukraam in een donkere ruimte totdat deze is opgedroogd van het water.

Fase 3. Automatisch Zeefdrukcaroussel instellen (5-kleuren)

de belichte zeefdrukramen worden nu in de stations gehangen
precies afstelling van de zeefdrukramen. (drukkleuren)
aanbrengen van de inkt(en) op de zeefdrukramen

Fase 4. Drukken

aanbrengen van het textiel (substraat) op de pallet
aanbrengen (rakelen) van de eerste drukkleur of voordrukwit
tussendrogen
volgende drukkleur aanbrengen. Hierna volgende stappen zijn een herhaling van stap 3 en 4 totdat het aanbrengen van max. 5 kleuren (indien nodig) is bereikt

Fase 5. Einddroging

Zeefdruk is uitermate geschikt voor het drukken van de exacte (heldere) pantone kleuren.